~

Amikor vége

Kép:pixabay

Jelen időszakban sokaknál eljött az idő a változtatásra. A munkám miatt kiemelkedően szembeötlő számomra, hogy lezáró időszakban vagyunk pár hete/hónapja.

Többen felismerték, hogy ennek a szakasznak vége. (“ennek a házasságnak/kapcsolatnak valójában vége”, “ez nem barátság”, “ez a munkahely már rombol, lemerít” , “eljött az ideje költözni”  -egyénileg, családostul).


Ön hajlandó ránézni? Meglátni? Hajlandó felismerni és felébredni?

Aki korábban felismerte, legtöbbüknél eljött az ideje, hogy tegyen is. Ha eddig nem tett, hát úgy alakulnak a dolgok, hogy lépnie kell. Olykor hangosabban, nagyobb csattanóval, olykor csendesebb lefolyással, de a változás megérkezik. Sajnos legtöbbször az előző, mert ha önként nem léptünk, a “kényszer” hangosabb.


Lehet méltón (el/le)válni. Önként. Lépésről lépésre haladva.  Amikor már a körülmények kényszerítő hatása alatt vagyunk, ott már igen nehéz megfogni az indulatokat és a helyzetet. De nem lehetetlen!
Egyet szem előtt kell tartani: aminek vége, pontot kell tenni a végére.Előbb-utóbb.Épp úgy, mint amikor befejezünk egy mondatot. Csak akkor tudunk újat kezdeni (nagy betűvel!! hangsúlyosan), ha az előző végére pontot tettünk. Nem vesszőt! Az még csak időhúzás, halogatás. Végeláthatatlan körmondat lesz belőle. Amolyan fonalvesztős, belegabalyodós.. Kinek jó az?Így lehet új bekezdésünk, fejezetünk és új életünk.
Nagy meló? Igen. De az élet a változásról, áramlásról, fejlődésről szól. Aki beragad, az megakad.
Csak akkor tudunk másik élethelyzetbe lépni, ha kilépünk a jelenlegiből és becsukjuk az ajtót. Egyszerre két helyiségben lenni…? Hm… Gondoljunk bele.


Nagyon jó lehetőség erre az önismereti út. A szeretetteljes, tiszta kommunikáció önmagunkkal és másokkal is.
“Ismerd meg önmagad és ismerj meg másokat”. (Kineziológia, One Brain)


Felismerni, felszínre hozni a sérelmeket, felelősséget vállalni a ránk eső részért és hagyni meggyógyulni.


Ön felismerte már? Megtette már az első lépést? Önmaga felé. Szereti és tiszteli-e saját magát annyira,hogy változtasson?
“Mi kellene ahhoz, hogy a változás könnyedén érkezzen meg az életembe?” (Access)


Szeretettel és hittel:

Szabó Gyöngyi

Konzultációra bejelentkezni: gyongyibejelentkez@gmail.com, bővebb információ a Bejelentkezés menü alatt.