~

Változz meg! Különben…

Kép:pinterest

Kinyitom az ajtót, hogy beinvitáljam a váróból. Megáll az ajtóban. A küszöbön. Kezét a szájára szorítja, a feltörni készülő sírást próbálja visszatartani. 
Sikertelenül, mert ott helyben, a küszöbön állva kirobban belőle a sírás. Alig értem amit mond.
Ez volt az egyik legkülönlegesebb “belépő” amióta ebben a szakmában dolgozom.
Amit mond: “Segítsen nekem kérem megváltozni! Muszáj megváltoznom!”Alig érteni, annyira sír máris.

Eredetileg, telefonban fülakupunktúrára jelentkezett be. Beljebb hívom, foglaljon helyet. Leül a “sírós” kanapéra. Kicsit megnyugszik. Kitöltjük a kezeléshez szükséges papírokat és valóban megkapja az akupunktúrás tűket. Áldásos nyugalom száll meg minket ezeknek a kis csodáknak a hatására. (tapasztalat)
Néhány perc múlva egy nyugodt, “mindenjólvanahogyvan” érzés mellett megbeszéljük, hogy valójában -a fülakupunktúrán kívül- miben is tudok segíteni.


A hölgy hosszú barna hajú, csodaszép kék szemmel, karcsú, 40 éves elmúlt, de letagadhat jópár évet. Nem tudja, nem látja, hogy milyen szép. És értékes….
Van egy  -majdnem- felnőtt lánya és egy 3 éve tartó párkapcsolata. A párja külföldön dolgozik. Nemrég vettek egy lakást, amibe bár belekerült a hölgy öröksége, ettől eltekintve csak a férfi nevére került az ingatlan. Mert ő keres többet ott kint, messze, nehéz és sok munkával. A hölgy is dolgozik idehaza és intézi a társa ügyeit is. Azonban a hölgy -elmondása szerint-  teljességgel méltatlan mindarra a szépre és jóra amiben a társ részesíti, úgyhogy ha nem hajlandó megváltozni, de gyorsan ám (kapott egy félév határidőt!) akkor bizony lapátra kerül.

Úgyhogy gyorsan változtassam meg őt, a dolgokat, a helyzetet és az egész világot, mert ez egy olyan értékes és ritka példánya a férfi népnek, hogy mindent megér. Még azt is, hogy 6-8 hetet várjon rá, hogy hazajöjjön, mert bár jöhetne 4 hetente, de hosszú és fárasztó az út. Ezt ugye megérti mindenki

Innen indultunk. Kétségbeesve, könnyek között.
Természetesen a fentiekbe került némi irónia, pedig a történet tényleg így zajlott le. A hölgy teljesen elhitte, hogy ő értéktelen és minden úgy van jól, ahogyan a párja a szerepeket és ítéleteket kiosztotta. Mindkettőjük megítélése is teljesen fedi a valóságot, tehát az egyik fél a csupa szép és jó, a másik fél annyira rossz, hogy teljes átalakuláson kell átmennie, hogy hajlandó legyen “megtartani” a párja.


Nincs varázspálcám. Senkit sem tudok megváltoztatni, megrendelésre, parancsra.
Elindulhatunk egy önismereti úton. Elindulhat egy önkép elemzés. Ezzel együtt egy önbizalom növekedés, reális önértékelés megtalálása.
Néhány találkozás elegendő volt, hogy kissé módosuljon a helyzetről kialakított képe a kliensnek és ami még fontosabb: az önmagáról és a helyzetről kialakult kép!


Legtöbbször váltogatom/ kombinálom a kezemben lévő “eszközöket”, úgyhogy ebbe a kezeléssorozatba is be lett később illesztve egy kineziológiai oldás és Access kezelés is.


A legnagyobb dicséret számomra, amikor a kliensemet a közvetlen környezetéből valaki  -legtöbbször az, aki “sarokba szorította”- cinikus megjegyzéssel illeti, miszerint: “de megváltoztál”. A másik amikor már visszajelzést kapok egy-egy élethelyzetéről, amiben kiállt magáért vagy nem hagyta magát rombolni.

Kép:pinterest


Nem könnyű út az önismeret, és az egyik legfájdalmasabb, amikor a szemünket nyitogatják, ébredezünk.
Egy biztos: az önértékelési zavar nagyon sok olyan helyzetbe sodorhat minket, ami -enyhén szólva- sem építő jellegű. Érdemes a tudatosságot és az önismereti utat választani. Könyvek, előadások, tanfolyamok, vagy “Segítőt” igénybe véve.

A hölgy változott. Persze nem biztos, hogy olyan irányba és úgy, ahogyan a “parancs ki lett adva”. Mindenesetre öröm volt látni, ahogyan “kinyílt”, ahogyan átalakult változott.

Szeretettel és hittel: Szabó Gyöngyi

Konzultációra bejelentkezni: gyongyibejelentkez@gmail.com, bővebb információ a Bejelentkezés menü alatt.