~

Pedig olyan jó ember és annyira szeret

Ez a mondat az egyik legnagyobb párkapcsolati csapda.

Amikor a másik fél annyira kiszolgál, rajong és valójában tényleg nagyon jó ember… CSAKHOGY nem tudunk igazán kapcsolódni. Már nem, vagy talán igazából soha nem is tudtunk. Valami hiányzik. Valami nincs a helyén.

Most bántsam meg ezt az áldott jó embert? (mintaférjet/mintafeleséget? szuperaput? szupernőt?). Főleg, ha “értem borított anno” vagy épp “rám áldozott már X évet.”

 “Hisz annyira szeret engem…”

Hiába a folyamatos “kiszolgáló üzemmód” felénk, az energetikai hiányunk egyre csak nő. Lassan érzékelhető a belső űr, a hiányállapot. Egy érzelmi (testi!) éhség.

Nagyon sok esetben a kiszolgáló fél ezt érzékeli és elkezdődik egy finom, manipulációs játszma. Amely évekig elhúzódhat.

A kérdés az, hogy hol van az a pont, ahol még fülön csíphető? Felismerhető? Megfogható? Hol van az a pont, ahol legalább önmagunknak be merjük vallani? Mi kellene ahhoz, hogy szembe merjek nézni az életemben jelenlévő hiányállapottal? A saját érzéseimmel? Mi kellene ahhoz, hogy kimerjem nyilvánítani a saját igényeimet? Hogy ki merjem mondani, hogy valami hiányzik?

Mi kellene ahhoz, hogy belemerjek állni a saját erőmbe, lehetőségeimbe, vágyaimba?

Az Univerzum reagál és küld valakit vagy valamit, ami tükröt tart nekünk. Vagy reagál a Társ, természetesen az sem véletlen.

A kívülálló harmadikok ilyenkor szoktak felbukkanni. De vajon merünk-e tiszta terepet, tiszta helyzetet teremteni nekik?

Van-e elég bátorságunk szembenézni önmagunkkal? Felvállalni, megbeszélni, kinyilvánítani előbb önmagunknak és aztán a Társunknak.

Tapintatosan, -lehetőleg- nem megbántva, de egyértelműen jelezve, hogy változtatnunk kell, változtatni akarok. Vagy együtt, vagy külön, de változtatni kell, mert nekem ez így nem jó.

Az élet elrepül. Egyszer élünk. (és ilyenkor teszem hozzá, hogy “jah, amúgy nem” 😉 )

Meg kell élni a lélek hívásunkat. A lehető legkisebb rombolással, tapintatosan, de határozottan kiállva a belső igényünk, az érzéseink, tehát ÖNMAGUNK mellett és önmagunkért.

Szeretettel:

Szabó Gyöngyi valtozhass.com

2022.05.27.
Időpont: gyongyibejelentkez@gmail.com

Forrás/kép: Internet / Pinterest