~

Büntetés vagy megváltás?

Kép:pixabay

Sok ember feltette már a kérdést magában, miért van az, hogy olykor egy tömeges katasztrófa következtében az emberek százai, olykor ezrei halnak meg. Vajon ezek az emberek valamilyen korábbi bűneikért kapják a büntetést, hogy életük legszebb éveiben távozzanak az élők világából, vagy számukra ez megváltás, esetleg valaki más intézkedik sorsuk felől, mert földi küldetésük ideje lejárt volna? Mit mondanak erről a mediális közlések?
A földön élő emberek sorsa a lét második szférájában pecsételődik meg. Felsőbb utasításra itt történik – többek között -, a sorsok és a sorssal kapcsolatos események eldöntése. Nézzük meg, hogy egy földi katasztrófát milyen esemény és milyen szereposztás előzi meg.
Egyes emberek sorsát egy tragédia – tegyük fel, egy gyorsvonat kisiklása fogja megpecsételni. A szférákbeli összejövetelen az emberi sorsokat irányító őrangyalok és vezetőik erről tanácskoznak.
– Mai összejövetelünk témája egy emberbaráti cselekedet előkészítése lesz. Meg kell szervezni egy vonat-összeütközést, amely során többen el fogják hagyni földi száműzetésüket, tekintettel arra, hogy küldetésük ideje lejárt és lelki fejlődésük érdekében fejlődésük további feltételeit a szférákban fogják megtalálni. – Közben az őrangyalok Európa térképén tanulmányozzák a vasúti pályák vonulatát, majd megjelölik azt a pontot, ahol véghezvihető lesz a vasúti katasztrófa.
– Az összeütközés a hibás váltóállás eredménye lesz. Az első váltóőrt el kell távolítani munkahelyéről, mert jó erkölcsű, becsületes ember. A baleset idején a második őr fog teljesíteni szolgálatot, őt pedig meg kell büntetni javíthatatlan iszákossága miatt. A két váltóőr védangyalai eltávoznak, hogy az utasítások szerint cselekedjenek.
– A gyorsvonat első két kocsija összeroncsolódik, ide azokat kell helyezni, akik a karma rendeltetésének lesznek áldozatai. A mozdonyvezető és a fűtő meghal. Mivel a vonat vezetőjének az ideje még nem járt le, gondoskodni kell arról, hogy valamilyen váratlan betegség miatt munkaképtelenné váljon és hogy találjanak valaki mást helyettesnek. A harmadik és a negyedik kocsi utasai csupán sérüléseket fognak elszenvedni. A szerelvény többi része sértetlen marad.
– Védencem nagykereskedő – állt fel az egyik őrangyal -. Unokahúgának gyámjául nevezték ki, de egy nyereség reményében most kockázatokba készül bocsátkozni. Most a tavaszi lóversenyekre készül.
– A harmadik kocsiban kell elhelyezni – mondja a magas rangú őrangyal. – Kisebb belső vérzés és két napi öntudatlanság fogja megakadályozni őt bűnös szándékában. Mire felépül, a versenyek lezajlanak és megmarad a gyámolt pénze, ami könnyen elveszthetett volna.
– Az én védencem képviselő – állt fel a következő őrangyal.- Igazi demagóg. Hajszolja a népszerűséget, közönséges karriervadász. Ideje a Földön lejárt.
– Az első kocsiban kell elhelyezni. Agyrázkódás fog vele végezni.
– Az én védencem hivatalnok – szól közbe a következő őrangyal. – Három évvel ezekelőtt nagy összegű pénzt sikkasztott el. Bűne még nem derült ki.
– Kerüljön a harmadik vagonba. Szenvedjen kartörést. Azt a kezét, amellyel ellopta a pénzt, amputálják le.
– Az enyém foglalkozása ékszerész. Ideje lejárt. Feleségével és fiával üzleti ügyben kell, hogy elutazzanak. Fia lelke orvosként vállalt feladatokat.
– A fiút magas láz fogja meggátolni, hogy útra keljen. Anyja mellette fog maradni, apja majd az első kocsiban talál magának helyet.
– Az én védencem eléggé népszerűtlen ügyvéd. Még három éve van hátra.
– Késsen le a vonatról.
– Szelíd, jó embert képviselek. Anyja temetésére utazik, rendelt ideje még tizenkét év.
– Az utolsó kocsiba!
– Az én védencem özvegyasszony. Eljött az ideje, de nem szándékozik sehová utazni.
– Sugalmazd neki, hogy látogassa meg beteg nővérét és üljön a második vagonba.
– Védencem egy újgazdag. Kártyázásban csalt, partnere emiatt öngyilkosságot követett el. Most Olaszországban akar magának menedéket keresni, ott akar maradni, míg a kínos ügyet el nem felejtik.
– Az első vagonban kell őt elhelyezni. Összeütközéskor mellkasa fog összeroncsolódni. Három óráig tartó szenvedés után fog belehalni sérüléseibe.
– Az én védencem ünnepelt táncosnő. Gazdag férfiakra vadászik, akiket elcsábításuk után mindenükből kiforgat. Legutóbbi botránya miatt utazik külföldre.
– A négyes számú kocsiba kell őt irányítani. Mindkét lába súlyos zúzódásokat fog szenvedni, később a bal lábát amputálni fogják.
– Én egy nemzetközi kalandorra ügyelek, aki házasságszédelgő, kém és hamiskártyás. Megunt partnernőjét legutóbb a maffia kezére játszotta, akik a nőt meggyilkolták.
– Az első kocsiba kell ültetni. Az összeütközéskor a folyóson fog dohányozni. Az ütközés ereje kitaszítja az ablakon és a kocsi alá fog zuhanni. Életfonalát néhány órát tartó fuldoklás után kell elvágni.
– Az én védencem a titkos rendőrség tagja. Kezéhez sok megkínzott ember vére tapad. Gyilkosságot is elkövetett.
– Az első kocsiba vele. A beszakadó fémváz letépi majd a lábait és szét fogja roncsolni több belső szervét. Haláláig maradjon eszméleténél.
– Az én védencem egy léha, szerelemre vágyó fiatalasszony. Könnyelmű és meggondolatlan. Most legújabb barátjával szökik, hogy zavartalanul éljen érzéki szenvedélyének.
– Üljenek a harmadik kocsiba. A parázna nő arcát az üvegszilánkok vagdalják össze és tegyék csúffá egész életére. Csábítója sérüljön meg a torkán, hangszálai roncsolódjanak el, aminek következtében némuljon meg.
– Védencem egy párt nagy reményű vezető kádere. Nem egyenes ember. Most egy pártkongresszusra utazik.
– Vezesd a négyes kocsiba. Sérüljön meg a homlokán, aminek következtében rövidesen meg fog vakulni.
– Az enyém egy híres bankár. Anyagias és pénzsóvár ember. Húsz évig tartó házasélet után vált el a feleségétől és most újra megnősült. Nászútra utazik Velencébe.
– Utazzanak a feleségével a második vagonban. A nőt a halántékán érje a halálos ütés, fájdalmat ne érezzen. Férjét hátramaradó életében szívbántalmak késztessék gondolkodásra.
Így ért véget egy ülés a második földi szférában. Később minden a szervezés szerint történt meg. Lelkek nagy serege várakozott a kijelölt ponton. Ott voltak a védangyalok, a fehér köpenyes túlvilági orvosok és betegápolók, valamint az átköltözők korábban elhunyt hozzátartozói és mindazok, akik valamilyen formában szerepet vállaltak. Sorsát egyetlen ember sem kerülte el, némelyik számára a halál-büntetés lett, másoknak megváltás. Volt, aki halálával a karmájának adózott, de volt köztük olyan is, akinek egyszerűen a földi ideje lejárt, távoznia kellett.
írta: FÁY Gábor

Az írást szerkesztette:

Szeretettel:

Szabó Gyöngyi valtozhass.com

2022.06.07.
Időpont:gyongyibejelentkez@gmail.com

Bővebb információ: ide kattintva

Forrás/kép: Internet / Pixabay