~

A Változás generálja a kérdést: mivé válhatok?

A változás. Olykor félelmet kelt. Bizonytalanságot generál, pedig szeretnénk mindig mindent siettetve bebiztosítani. Ez így természetes.

Mindannyian vágyunk a biztosra, a stabilitásra. Szeretnénk előre tudni a biztos JÓT, hogy biztosan jót hoz, ha a változtatok. Fájdalommentes legyen lehetőleg.

A lélek nem így van kódolva. A lélek pontosan tudja, mit vállalt, mit kell megtapasztalnia a fejlődéshez. És ez bizony sokszor azt jelenti, hogy át kell menni egy nehezebb, sötét szakaszon.

Hangzott már el a kérdés a jelenlétemben: “na, jó, de honnan tudom, hogy jobb következik, ha meglépem? Mi a GARANCIA? Biztos, hogy jól döntök?”

Kérdezem én: És ha, nem?
Ha nem lépjük meg, ami előtt épp most toporgunk, dilemmázunk, tudjuk, hogy AZ A választás végül hová vezet? Illúzió a mozdulatlanságnak biztonságérzetet tulajdonítani… A nemválasztás is egy választás. Az is vezet valahová.

Bármit választunk:
Tanultunk belőle, fejlődtünk általa.


Nem csinálnám vissza életem egyetlen nehéz szakaszát vagy tanítását sem. Nem csinálnám másképp. Mindegy hány álmatlan éjszaka és mennyi könnyem van benne.
Ugyanis általuk lettem az, aki most vagyok. És én szeretem, hogy az vagyok, aki/ami vagyok MOST.
Persze… menni kell tovább. Érdekel, hogy ki lehetek még?
Mivé válhatok?
🌹SzabóGyöngy valtozhass.com

(Kép &szöveg, saját. Hálával és örömmel tölt el, hogy számomra nem ismeretlen A Szerző 😉 )

Időpont: gyongyibejelentkez@gmail.com

Bővebb információ: ide kattintva

És ide kattintva