Rólam

Mentor. Több hivatalos és informális képzést végezve “összegyúrva” a saját élet-, és szakmai tapasztalatomat született meg az elhatározás, hogy egyetlen szóban összefoglaljam a segítő tevékenységemet. Mentorálás.

Ki is az a mentor? Az értelmező szótár szerinti jelentése: “pártfogó, tanácsadó, nevelő”. Ez a többnyire ismert. Kicsit átgondolva az elmúlt évek szakmámban szerzett tapasztalatait, az alábbi pár sor teljességgel kiegészíti az értelmező szótár szerinti leírást. 

A mentor az a személyes (életút)kísérő -segítő, támogató, tanácsadó-, aki egy megoldásra váró élethelyzetben, nehéz életszakaszban, a tapasztalatai, képzettsége, személyiségjegyei alapján képes bizalmas légkört teremtve, értő figyelemmel a segítséget kérőt céljai, jobb közérzete elérésében segíteni. A mentor az, aki egy darabig elkíséri útitársát, a segítséget kérőt.

Nagyon fontos: a mentor nem pszichoterapeuta. Tehát jelen értelmezés szerint mivel a mentorált személy pszichésen egészséges és a mentor nem pszichoterapeuta, így a mentor és mentorált között nem pszichoterápiás beszélgetés folyik.

Összegezve, tehát mentorként olyan pszichésen/mentálisan ép, egészséges emberek számára tudok segítséget nyújtani, akik átmeneti életviteli, életvezetési, kapcsolati, munkahelyi problémával, spirituális kérdésekkel  küzdenek, melyben a közvetlen kapcsolati kör kevéssé tud segíteni, ugyanakkor a pszichoterápia alkalmazása szükségtelen és indokolatlan. 

Továbbá tudok segíteni olyanoknak, akik szeretnének spirituálisan fejlődni és megérteni az életükből, az érzelmi világukból bizonyos eseményeket/érzéseket. A Szótár szerint: “A spirituálisan gondolkodó ember a világot úgy értelmezi, hogy a tettei egy speciális ok-okozati rendszerben hatnak vissza életére. Ezt hívhatjuk karmának,  „sors”-nak vagy „isteni elrendelés”-nek. A spirituálisan gondolkodók szerint a világnak vannak az érzékszerveink számára rejtett dimenziói és összefüggései, amelyek ugyanolyan erős hatással lehetnek létünkre, mint a környezetünk érzékelhető része. “

Szabó Gyöngyi valtozhass.com 2022.06.20.

https://www.facebook.com/valtoztasshogyvaltozhassss/?ref=pages_you_manage

A természetgyógyász alapképzést követően választani kell egy ágat amiből szakvizsgát teszünk…E nélkül az alapozás nélkül -úgy érzem- kevesebb lennék én is és az általam nyújtott konzultációk, segítő, kezelések is. Természetgyógyászati szakágból kettőt is választottam, a kineziológiát és a fülakupunktúrás addiktológiát. (külön a kineziológiából is kettőt tanultam…csak úgy (“alapozásnak”). Ezután jött az SVT (Spirituális Választechnika), és az Access Bars®, Access Facelift® és sorban az Access testkezelések, amik nem természetgyógyászati ágak, (hivatalosan a TGY-törvény szerint) azonban ilyen alapokkal remekül bele tudom illeszteni őket a Segítői tevékenységembe… 

A Teremtő megadta nekem azt az ajándékot, hogy a fent felsoroltakkal több ezer alkalommal tudtam segítséget nyújtani a hozzám fordulóknak.

Konzultációim és kezeléseim egyénre szabottak, sokszor kombinálom őket, de mindig beletartozik egy feltáró konzultáció/beszélgetés. Szerintem ez a “lelke” mindennek.

Sok esetben a nehéz életszakaszon való átsegítés, a megoldott problémákat követően bizonyos időközönként egy-egy kezelés+konzultációra eljön jó ideig a kliens, mintegy a gondolati és lelki higiénia fenntartása kedvéért.

Online már akkor dolgoztam, amikor a körülmények miatt nem lett ekkora “divat”, úgyhogy távolság nem akadály.

Szabó Gyöngyi valtozhass.com

gyongyibejelentkez@gmail.com