~

Kedves “Kismenyem”! Levél a jövendőbeli menyemnek

Valaki nemrégiben megkérdezte tőlem, mit szeretnék, milyen férfiak váljanak a fiaimból. Azóta mindennap ezen gondolkodom.

Bár én a fiaimat még mindig kisbabának látom, nem szeretnék csecsemőket nevelni belőlük. Én férfiakat nevelek. Olyan férfiakat, akik egy napon remélhetőleg férjek és apák lesznek. Ezek a legfontosabb szerepek az életben. Az anyjukként az én feladatom úgy nevelni őket, hogy meglegyenek azok a képességeik, melyekkel boldogulni tudnak a világban, és ezeket a szerepeket is be tudják tölteni. Minden egyes nap ajándéknak érzem a fiaimat, és felelősséget érzek irántuk.

Tehát,…

Az én jövendőbeli menyemnek:

Kedves “Kismenyem”!
Néhány dolgot szeretnék mondani neked. Talán nem fog minden beleférni, de szerencsére, van még időnk.

Még nem ismerlek, de már szeretlek. Szeretlek, mert egy napon szeretni fogod a fiamat. És ő viszonozni fogja ezt a szeretetet.

El fog jönni az a nap, amikor ez a rendetlen, maszatos, bolondos kisfiú a tied lesz. Mindig az enyém marad, de sok szempontból te fogod átvenni a helyemet.

Egy napon a te kezed fogja felváltani az enyémet. A te szemeid fogják számára a megnyugvást jelenteni, és a szíved lesz az otthona.

Te leszel, aki jó éjt puszit ad neki.

Te leszel, akivel megosztja az álmait.

Te leszel, aki megnyugtatja, mikor fél.

Te leszel, akinek odaadja a szívét. Ugyanazt a szívet, ami az enyém mellett dobogott, mikor minden éjjel az ölemben tartottam.

Egy napon te leszel ez.

Mindig gondoltam, hogy lesz egy lányom. Most már tudom, hogy te leszel az. Tudnod kell, hogy mindennap imádkozom érted, úgy, ahogyan imádkozom a fiaimért is.

A szüleidnek te vagy minden, ahogyan nekem is az én fiaim. Imádkozom, hogy higgyenek benned, hogy örömmel éld az életed, hogy megtanítsanak arra, hogy elsősorban magadat szeresd, mert enélkül az erős szeretet nélkül nem leszel képest igazán mást szeretni. Imádkozom, hogy mindennap érezd, hogy ajándék vagy. Imádkozom, hogy ha erről a körülötted lévők elfeledkeznek, Isten mutassa meg neked, hogy milyen fontos vagy neki.

Úgy nevelem a fiaimat, hogy ugyanígy lássanak téged.

Imádkozom, hogy ismerd az értékeidet, tiszteld magad és tisztelj másokat is. Imádkozom, hogy ne félj hallatni a hangodat, de használd a szeretet és a remény hirdetésére. Ne csak magadhoz és másokhoz szólj, hanem a fiamhoz is, mert a férfiaknak szükségük van erre.

Szeretném, hogy tudd, hogy bár sok hibát el fogok követni, arra nevelem a fiamat, hogy tiszteljen téged. Nem minden jó tulajdonsága az én érdemem, és nem minden hibájáért leszek én a felelős. Erre az anyukám tanított engem.

Ő egy önálló ember a saját személyiségével és jellemzőivel. Erre időközben te is rá fogsz jönni, és te is jobban fogod ismerni őt, mint bárki más a világon. Adj neki teret, hogy önmaga lehessen, és én meg fogom tanítani arra, hogy ő ugyanezt megadja neked.

Nem fog téged kiegészíteni és te nem fogod kiegészíteni őt. Erre csak Isten képes. De imádkozom azért, hogy felemeljétek és erősítsétek egymást, hogy együtt még jobbá váljatok, mint amilyenek egyedül vagytok.

Megígérem, hogy beengedlek. Megosztom veled a tudásomat és a titkaimat vele kapcsolatban, hogy a lehető legjobban szerethesd. Amikor eljön az idő, az ő szívével fogok bízni benned, ahogyan te fogsz bízni benne teljes szíveddel. Arra nevelem, hogy meg tudja becsülni a női szívet. Hogy tudja, hogy ez felbecsülhetetlen, és ha egyszer eltörik, már sosem lesz olyan, mint korábban volt.

Ha el lehet kerülni, nem szeretném, hogy a fiam legyen az, aki összetöri a szívedet. De azt is tudnod kell, hogy nem kizárólag ő az, aki meggyógyíthatja. Erre csakis Isten képes. De arra fogom nevelni a fiamat, hogy értékelje azt az ajándékot, ami te vagy és a te szereteted. Arra fogom tanítani, hogy felfogja, milyen sokat érsz. Hogy tiszteljen és megbecsüljön téged, ahogyan te őt.

Minden erőmmel próbálom úgy nevelni a fiaimat, hogy tudják, hogyan legyenek erősek, mégis sebezhetőek. Bátrak, mégis szelídek. Rettenthetetlenek, mégis képesek arra, hogy segítséget kérjenek. Arra, hogy vezetők legyenek, de képesek legyenek követni is. Imádkozom, hogy jól vezessen téged, és megértse, mekkora megtiszteltetés számára ez a szerep. Imádkozom, hogy szolgáljon téged, de te ezzel sose élj vissza.

Imádkozom, hogy teljes egészében megértse, mit jelent a férfi szerep, és az életét becsületesen, tisztelettudóan, alázatosan, őszintén, hittel és humorral élje. Hogy tudja, hogy elsősorban Krisztusé és csak aztán saját magáé. Imádkozom, hogy kövesse az álmait és ezek elérésében semmi se álljon az útjába, beleértve téged is. És ugyanezt kívánom neked is.

Szeretném függetlenségre nevelni a fiamat, hogy soha ne úgy tekintsen rád, mint az anyjára, mert ezt a szerepet még mindig nekem kell betöltenem, ígérem, hogy mindig ott leszek neki. Ott leszek, hogy megtanítsam neki, amit tudnia kell a nőkről és arról, hogy mennyire különlegesek. Megígérem, hogy úgy nevelem, hogy sose felejtse el, hogy te is valakinek a lánya vagy, és előbb tartoztál a szüleidhez, mint őhozzá.

Imádkozom, hogy a fiam iránti szereteted minden egyes nappal növekedjen. És imádkozom, hogy ez nála is így legyen. Remélem, hogy ti ketten felépítetek egy közös életet, és sosem fogjátok elfelejteni, hogyan is épült fel ez az élet. Álljatok szilárdan egymás mellett. Szükségetek lesz egymásra az életben. Bár arra tanítom, hogy elsősorban veled akarjon lenni és ne szüksége legyen arra, hogy veled legyen, mégis lesz idő, mikor szüksége lesz rád. És neked is szükséged lesz rá. Legyetek ott egymásnak.

Támogassátok egymást. Szeressétek egymást. Válasszátok egymást.

A világ zaja hangos lesz. Nem lesz mindig könnyű. Lesznek napok, mikor ránézel és megkérdőjelezed minden eddigi döntésedet. Imádkozom, hogy ezekben a pillanatokban is légy képes visszatérni hozzá és ahhoz az élethez, amit közösen építettetek fel. Imádkozom, hogy emlékezz rá, miért őt választottad.

Megígérem, hogy minden egyes nap ugyanezt fogom tanítani a fiamnak is. Minden pillanatban a szeretet magjait vetem el a szívében. Megígérem, hogy megtanítom arra, hogyan gondoskodjon magáról. Hogyan mossa ki a ruhákat, hogyan mosogasson el és soha ne várja el tőled, hogy mindig te csináld meg ezeket. Megtanítom, hogyan legyen társad. Érzékenyebbé teszem, miközben dicsérem az erejét. Megtanítom, hogyan legyen nyitott feléd és hogyan figyeljen a szavaidra. Megtanítom arra, hogyan tartson meg téged, hogyan szeressen úgy, ahogyan vagy. Hogy önmagadért legyen veled és ne azért, mert ebből haszna származhat.

Megígérem, hogy úgy nevelem, hogy elégedett legyen önmagával, így te is elégedett lehetsz vele.

Még sok évünk van addig, míg megismerjük egymást. De addig is mindennap imádkozni fogok érted. Szeretni foglak. És mikor találkozom veled, még jobban foglak szeretni, mint addig. Mert szeretni fogod a fiamat. És a lányom leszel.”
(Rachael Boley)

Szerkesztette: Szabó Gyöngyi valtozhass.com gyongyibejelentkez@gmail.com

Forrás : https://threeboysandamom.org/2015/03/27/a-letter-to-my-future-daughters-in-law/
Kép: pinterest