~

Mit üzen a Lélek? Hallgatsz rá?

Manapság egyre elterjedtebb, hogy tudatosan tekintünk a testünk jelzéseire. Nem ritka az sem, hogy megpróbáljuk “megfejteni” egyes tüneteink vagy betegségeink lelki eredetét. Sőt! Orvosaink között is van, aki rákérdez a lelki állapotunkra, vagy a gyógyszeres kezelés mellé, alternatív kezelést is javasol.

Amire külön felhívom a figyelmet, hogy -szerintem- soha nem szabad átesni a ló túloldalára és csakis lelki szinten próbálkozni a megoldással. Fontos időtől eshetünk el, ami a teljes felépülésünkhöz nélkülözhetetlen lenne. Hiszem, hogy ha test és lélek vagyunk, jól megfér egymás mellett a testi és lelki úton való gyógyulás is. Szükség van mindkét terület feltárására, vizsgálatára.

Az alábbi gondolatokat fentiek fényében hagyom itt, és külön felhívom a figyelmet, hogy csak gondolatébresztőnek szánom, nem helyettesíti az orvosi kivizsgálást és terápiát.

Egészséget, Fényt, szeretetet: Gyöngyi

************************************

Nézzünk néhányat a  lélek jelzései közül:

FÁJ A TORKOD:… a torkod bezárul a felgyülemlett fájdalomtól és szomorúságtól, amit nem fejeztél ki. A blokkolás feloldásához tanulj meg örömmel énekelni, olyan énekhangokat, amelyek boldoggá teszik a szívedet, és helyreállítják az életerőt és az energiát, amire szükséged van.

FÁJ A MELLKASOD:… fáj a mellkasod a csalódásoktól és a szeretet hiányától, ezért öleld szorosabbra magad, és döntsd el, hogy egyre jobban elfogadod és szereted magad, emlékezve arra, hogy te vagy a legfontosabb, és ennek utolsó pillanatáig önmagaddal leszel élet.

FÁJ A FÜLED:…  fáj a füled, amikor a saját hangodra hallgatsz, ami elmondja, mennyi gyengeséged és elégedetlenséged van, valamint a körülötted lévők kritikáját. Tanuld meg minden nap hangosan elmondani magadnak, mennyire szereted magad, és értékeled magad minden apró dologért, amit teszel, hallgatva lelked hangjára, és visszatérve lényegedhez.

FÁJ A GYOMROD:…  fáj a gyomrod, ha nyugalom és harmónia helyett aggodalmakkal és elégedetlenséggel táplálkozol. Tanuld meg táplálni a lelkedet spirituális táplálékkal, és gyomrod rezegni kezd a művészettől és a verstől.

FÁJ A KEZED:…  fáj a kezed, ha mindent kötelességből, szenvedély nélkül csinálsz, ha a munka egy rutin, ami nem okoz elégedettséget és kötelességből csinálod. Döntsd el, hogy jobban vigyázol a kezeidre, és szenvedélyből csinálj valamit: simogass, horgolj, fess, írj verseket, simogass, zenélj vagy egyszerűen csak szenvedélyesen fogalmazz egy torta elkészítésekor, és meglátod, hogyan harmonizál minden.

FÁJ A LÁBAD:…, fáj a lábad, ha nehezen tudsz elindulni az álmaid irányába, ha robotpilóta módba lépsz és elfelejtettél gyökeret verni, érezni a füvet és a finom homokot. Tanulj meg harmóniában táncolni egy vidám örömmel, amely diktálja a szívedet, tartsd meg a ritmust, és meglátod, hogy a tánc át fog alakítani.

FÁJ A TÉRDED:… fáj a térded, mert elfelejtettél alázatosan meghajolni Isten  előtt. Elfelejtetted hitedet, háládat és reményedet, és elfelejtetted minden fájdalmat az ő szent kezébe adni. Kelj fel, és köszönj meg Neki mindent, amije van, mert Ő nem szeret szomorúnak, megtörtnek és tehetetlennek látni. Az Ő FIA/Lányaként születtél, és minden ajándék a tiéd.

FÁJ A HÁTAD:… fáj a hátad, mert elfelejtettél pihenni, stresszes vagy és nem szabadulsz meg mások kritikáitól, és minden gondod úgy ül, mint egy táska sok kilogrammal a válladon. Tanuld meg elengedni a nehéz terhet azáltal, hogy energikus mozgással vagy tánccal megrázod a testedet.

FÁJ A TALPAD:… fáj a talpad, amikor elfelejtett megállni az életben, hogy megpihenjen, hogy csillapítsa az elmét és lehűtse a lábát az állóvizekben. Tanuld meg ezt rendszeresen csinálni minden este, lazulj, töltsd el magad békével, és lábad felveszi energiáját a vízből, és megtalálod a válaszokat, hogy folytathasd az utad.

Hallgassatok testetekre, szeressétek magatokat, tiszteljétek magatokat, testeteket, lelketeket.

(Marilena Scarlat)

***************************

Szabó Gyöngyi valtozhass.com

Időpont:gyongyibejelentkez@gmail.com

Kép: pixabay