~

Színes gyertyák-Számít milyen színű a gyertya? 1.rész

Sokan esküsznek a fehér gyertyára, azonban vannak, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a különböző alkalmakra más-más gyertya ajánlott.

Bármilyen színű gyertyát is választunk, bármilyen alkalomra választunk gyertyát rendkívül fontos a szándék. Mindig a szándék a lényeg, mindenben. Szoktuk szándékgyertyának is hívni a kiválasztott gyertyát, ha szín szerint választunk.

Számít-e a gyertya színe? Egyrészt mindennek rezgése van, így a színeknek is. Másrészt a tudatalatti másképp “kódolja” a színeket.

Van, aki esküszik rá, hogy a színterápiával összefügg a gyertyák színének választása és van, aki ettől teljesen eltérő jelentéseket tulajdonítanak egy-egy színes gyertyának.

Kezdjük a leggyakoribb, legelterjedtebb színnel: a fehér gyertyával.

Használható védelemre,  új kezdetek támogatására, az angyalokhoz és Teremtőhöz való kapcsolódásra. Tértisztításhoz, lelki gyógyulás segítéséhez, a békesség és igazság megéléséhez, meditációhoz, hála gyakorlásához, harmónia megteremtéséhez, Szellemi Vezetők hívására. 

És ami a legfontosabb: a fehér gyertya jolly joker! Bármely színű gyertya helyettesíthető vele!

A fekete gyertya a legkiválóbb választás a védelmi rituálékhoz, a negatív energia tisztításához, átkok, sötét mágiák visszafordításához, blokkok oldásához. Kevésbé elterjedt, mint a fehér gyertya, sokan rossz érzésekkel viseltetnek iránta.

A következő leggyakoribb a piros gyertya. Elsőre mindenkinek a szerelmi mágiák eszközeként jut eszébe, azonban nem csak erre lehet használni.

Marsikus energiája van, segíti a vágyat felkelteni és megélni. A vágyak gyertyájának is szokás nevezni. Segíti az elszántságot, szenvedélyt, potenciát, vonzhatja a szerelmi vagy szexpartnert. Segít bevonzani a szerencsét, de támogatja az önbizalmat, akaraterőt és bátorságot is.

A negyedik leggyakrabban használt a zöld gyertya. Legtöbb embernek a gyógyítás jut eszébe róla (Rafael arkangyal és a zöld nyugtató hatása miatt) és a szerencse. (Nyilván a lóhere színe miatta) Azonban nem merül ki ennyiben a hatékonysága. Segíti a siker, jólét, bőség, egészség, szerencse bevonzását.

Végül jöjjön az ezüst gyertya. Nagyon sok rituáléhoz kifejezetten ezt javasolják, kérik. Aktiválja, tisztítja a női és asztrális energiákat, segíti az intuíció fejlesztését, a telepátiát és tisztánlátást. Kártya kirakásokhoz, médiumi közvetítéshez gyakran használják.

Ezek a leggyakoribb színű gyertyák, ami nem jelenti azt, hogy rózsaszín, lila, sárga, kék vagy akár barna színű gyertyát ne lehetne alkalmazni. Adventi gyertyaként is lehet bármely színűt felhasználni, láttam már adventi díszt 3+1 fehér színből készítve is.

Egy következő írásban kitérek ezekre a színekre is.

Szeretettel:

Szabó Gyöngyi valtozhass.com

kép: internet, pixabay