~

Ha eljössz

Kép: pinterest

Ha eljössz…
*Ha eljössz szembesülhetsz valamivel, amit már sejtesz. Vagy talán TUDSZ. (félelmetes, ugye?)
*Ha eljössz felismered, amit most direkt nem akarsz meglátni.
*Ha eljössz megláttathatom
*Ha eljössz szembesülhetsz vele, hogy rajtad múlik. Rajtad múlik MEDDIG tűröd még. Meddig maradsz ebben az élethelyzetben.
*Ha eljössz kiderül, hogy nem áldozat vagy. Vagy ha igen, a helyzet áldozata, amiben -úgy döntöttél- eddig benne maradsz. Vagy még tovább is?
*Ha eljössz kiderülhet, hogy dönthetsz másképp is. TE! Kiszállhatsz.
*Ha eljössz előfordulhat, hogy kiszállítalak az áldozatszerepből.
*Ha eljössz megtörténhet, hogy elveszem a haragodat. Megbocsátásra inspirállak.
*Ha eljössz változtatásokra sarkallhatlak.
*Ha eljössz….
~De nem jössz. Mert maximum helyi érzéstelenítésre érkeznél, és ha hatott… (már nem fáj annyira), elslisszolsz, mint sokan a fogorvosi váróból érzéstelenítés után. (ahová előbb-utóbb mindenki visszakerül)
~Nem jössz, mert mi van, ha rajtad múlik és nem teszed meg? Akkor te (is) leszel a felelős?
~Nem jössz, mert mi van, ha nem a mások áldozata vagy?
~Nem jössz, mert netán ki kell lépni a “langyiból” és még jó az úgy, hisz nem hullámzik (annyira).
~Nem jössz, mert fel kellene emelni a fejedet és dacosan farkasszemet nézni… (Vele, az Élettel)
~Nem jössz, mert talán meg kellene küzdeni önMAGaddal, önMAGadért…
~Nem jössz, mert könnyebb gyártani a kifogásokat, az önigazolásokat, hisz olyan szépen meg tudod indokolni mitmiérthogyan..stb.
~Nem jössz, mert hangosan kimondva meghallhatod azt, ami belülről már üvölt, de még most eltudod nyomni. (pánikkal, panaszkodással és testi betegségekkel, tehát még TARTHATÓ az állapot, ugye?)
~Nem jössz, mert azt hiszed fájni fog vagy nehéz lesz.

És tudod… mit? IGAZAD VAN! Fájni fog és első körben nehezebb és fájdalmasabb lesz a helyzet. Fáj a szembesülés. Azonban egyúttal teherletételt is jelent. Végre túl vagy rajta: megláttad, amit belül amúgyis tudsz már…
Amint rájössz, mekkora erő és támogatás van melletted…és elHI(T)szed, hogy mindig lesz megoldás és segítség…. elindulsz az úton. Végre. Mindenki kapott Belső Erőt az élethez így jut belőle erre az útra is.

Igen ha eljössz, változásokat hozhat. De a változás az Élet dinamikája. Ami nem változik egy idő után elkezd megromlani, megposhadni (próbáld ki: tegyél el a legszebb, érett gyümölcsből a spájzpolcra és nézz rá 3-6 hónap múlva). Bármekkora szerelem, a lángot ugyanazon a hőfokon tartva: kiég. (nem is lehet, mert VÁLTOZIK)

Ha mégis eljössz… elindíthatlak és kísérhetlek ezen az úton, de kérlek, akkor tedd, ha kész vagy felismerni, változtatni és a Segítő-KÉSZ-ségemet igazából hasznosítani, beépíteni az életedbe.
Köszönöm.

Szabó Gyöngyi valtozhass.com

Időpont: gyongyibejelentkez@gmail.com