~

Ikerlélek, lélektárs, lélekcsalád?

Ma már nem idegen fogalmak ezek sokunk számára. Biztos vagyok benne, hogy sok mindenkiben megfordult már a gondolat egy-egy kialakuló kapcsolata kapcsán. Sőt! Olyan olvasóm is van, aki éli / élte a lélektárs szerelem, ikerláng szerelem napjait. Legalábbis azt hiszi. Vagy szenvedi?

Egész iparág épül a ikerlélek kérdés köré. Sokan loholnak utána, fantáziálnak, belemagyaráznak… az évek meg telnek. Sokszor üresen, feleslegesen elherdálva éveket, félremagyarázásokba kapaszkodva.

Elgondolásom szerint igen ritka az az ikerláng beteljesülés, amit bizonyos közegek ígérnek és amit sokan élni vélnek. Legtöbbször fájdalmas, be nem teljesülő, évekig elhúzódó, kapcsolódásra  aggatják rá. Felismerhető, hogy kötődési (és egyéb) zavarokkal küzdő, az önismereti út elején járó feleket könnyebb ebbe belehajszolni vagy beleképzelegni.

Az ilyet röviden ikerláng-maszlagnak hívom. Amire éveket kell várni és nem alakul, akire éveket kell várni és hitegetni magamat spiri dumával, belemagyarázni a nemakarásba, légből kapott kiszínezett sztorikkal áltatni magamat… nos, az nagyon gyanús. Legalábbis annak kellene lennie.

Ugye ilyenkor feljön még a karmikus-szerelem, a lélektárs, a duálpár felvetődés is. Egy biztos. Mindegy mi volt 1-2-5-10 életünkkel ezelőtt, az ITT ÉS MOST a lényeg. A jelen életünkből kell a legtöbbet kihozni, a jelen életünket kell a lehető legnagyobb testi/lelki kiteljesedésben megélni. És ha karmikus? Akkor mi van? És ha lélektárs? Akkor mi van? Nos… engedni kell mindenkit, tovább haladni. A saját életünket megállítani nem szabad egyetlen FELTÉTELEZETT ilyen-olyan szerelem miatt sem. 

Az elvesztegetett éveket soha, senki nem fogja visszaadni, ráadásul előfordulhat, hogy egy elszalasztott hosszabb-rövidebb kapcsolatban oldódnának azok a blokkok, amik akadályozzák a lélektárs-kapcsolódás beteljesülését. Tehát hagyni kell, hogy haladjon tovább mindenki a maga fejlődésének útján és ha kell még találkozni, fogunk.

A lélektárs kissé közelebb áll és szelídebb változat. A lélektársaink a lélekcsaládunk tagjai. Ők más Lelkek, akik velünk közeli kapcsolatban kerültek megteremtésre. A lélekcsaládunk tagjai legtöbbször ismétlődően megjelennek előző életeink során, esetleg más-más szerepkörben és legtöbbször ők vállalják a legtöbb kihívást jelentő szerepeket, hogy segítsék a tanulásunkat, fejlődésünket. (gyermekünk, szüleink, házastárs/párkapcsolat) Tehát a lélektársunk nem minden esetben fizikai társunk, szerelmünk. Ezt nagyon sokszor félreértelmezik, félremagyarázzák és BELEMAGYARÁZNAK szerelmet. (Itt jegyzem meg, hogy az én olvasatomban nincs női-férfi barátság, de egy női-férfi energiacsere elnevezés a lélektárs találkozásoknál teljességgel hihető és élhető számomra, saját tapasztalatom is van.  Ez nagyon hasonlíthat egy -mások által ún.- női-férfi barátsághoz.)

A következő leírás könnyebben érthető, ha elképzelünk egy szál rajzolt virágot és egy csokor virágot, ugyanilyen rajzolt kis virágokkal. 

A lélekcsalád spirituális LÁNG-ok csoportjából áll.(minden lélek=lángocska) A lángcsalád (egy szál virág) spirituális lángok/lelkek (szirmok) csoportjából áll (egyes rendszerek magyarázata szerint).

A lángcsalád  egytől kilencig terjedő sziromból állhat, egy virághoz hasonlóan.  Képzeljük el, hogy egy-egy sziromnak kettőtől kilencig terjedő felosztása lehet. Egy szirmon mindenki ikerlángja a szirom többi tagjának/sávjának megfelelő léleknek. (minden felosztás egy lelket jelent). Tehát nagyon sok más tanítás máris összeütközik az bizonyos rendszerek leírásával, mert legtöbb rendszer szerint egyetlen ikerlelke van mindenkinek. És ezt az egyet képzelgik, kerestetik a nyűglődő, nem alakuló kapcsolatban lévőkkel, mintegy lufit kergetve, sokszor fájdalmas éveket elvesztegetve.

Tehát az egy szál virágunk a lángcsaládot jelképezi. A lángcsaládok csoportja (egytől kilencig terjedő szirommal virágonként) nagyobb lélekcsoportot alkotnak, melyet Lélekcsaládnak hívunk. Itt most képzeljünk el egy egész csokor virágot melyek virágonként tetszőlegesen 2-9-ig terjedő szirommal rendelkeznek, melyek fel vannak osztva.

Mivel a lángcsalád kissé ismeretlen fogalom, könnyebb úgy elgondolni, hogy az egy szál virágon lévő szirmok (és azon belül a felosztások) a mikrocsalád, de így már nevezhetjük az egy szál virágot is lélekcsaládnak.  Az egész csokor virág, egy nagyobb lélekcsoport a Lélekcsalád, a tágabb család.

Így tehát kivehető, hogy megkülönböztethetünk ikerlángot, lángtársat és lélektársat. Attól függően, hogy a “virágcsokron” belül, hogyan helyezkednek el. Az ikerlángok ugyanazon a szirmon “laknak”, a lángtársak egy virágon belül a különböző szirmokon, a Lélekcsalád pedig az egész csokor virág.

A lélekrokonság megérzése sokszor olyan erős, hogy akár testi tünetekben is jelentkezik, a de ja vu érzésen kívül.  Van, hogy az erős vonzódás és azonos rezgés miatt a lélektársaink közül választunk fizikai/földi társat magunknak, azonban ez nem előírás és nem törvényszerű. Kár is erőltetni és spiri-rózsaszín-vattacukorba bugyolálni.

A másik véglet az, amikor azonnali ellenszenv a jelzés. Van, hogy ellenségeskedés, rivalizálás jelenik meg, szinte megmagyarázhatatlanul. Ebben az esetben megoldatlan karmikus feladat van közöttünk levállalva. Az élet mindig kiegyenlítődésre törekszik és előfordulhat, hogy épp a Lélekcsaládunk tagjával van kiegyenlítendőnk. Tény, hogy tükröt tartanak nekünk, hogy segítsék a fejlődésünket. (mi meg nekik tartunk tükröt…)

Néhány “tünete”, annak, hogy a Lélekcsaládunk tagjával hozott össze a Sors. (vagyis a Lélekszerződésünk).

Tükröt tart, vagyis rávilágít az életünkben/viselkedésünkben olyan pontokra, melyek által kissé “felébreszt”. Ez néha fájdalmas….legtöbbször nem zajlik le konfrontáció nélkül.

Ebből adódhat, hogy a gyengeségeinkből erősségek lesznek.

Ők azok, akik segítenek másképp látni/értelmezni a világot és a velünk történteket, vagyis általuk fejlődünk és “ébredünk”. 

Fontos dolgokra tanítanak: türelem, elengedés, megbocsátás. Sokszor elvállalják azt a feladatot, hogy lezárjunk egy méltatlan kapcsolatot, egy vele megélt “katalizátor kapcsolat” által. (A katalizátor kapcsolat, ami kirobbant/ kimozdít az előzőből, de nem feltétlen ásókapanagyharangörökéletmegkétév)

Természetesen van komfortosabb találkozás is: van, hogy épp akkor, épp jókor jelenik meg az életünkben, amikor a legnagyobb szükségünk van segítségre és támaszra, és végig kísér minket egy nehéz életszakaszon. Legtöbbször remekül tudunk együttműködni, ötletelni, együtt-működni és együttműködni. (ez ugye nem véletlen)

Ez egy rendszer. Megtanít másképp látni és -szerintem- elengedni, továbblépni is egy-egy “beakadás”-ból, ha megértjük. Az egész jelen inkarnációnk egy 3 perces novella, az inkarnációink sorában. Kár egy-egy ilyen “iker-lélektárs-duálpár” beakadásra hónapokat vagy éveket üresjáratban várni. Itt és most legyünk boldogok, éljünk szeretetben, szerelemben. És, ha nem az ikerlelkünkkel vagy lélektársunkkal? Akkor nem. Majd a valamikori következőben összeér az utunk…

Szeretettel:

Szabó Gyöngyi valtozhass.com

2022.06.08.
Időpont:gyongyibejelentkez@gmail.com

Bővebb információ: ide kattintva

Az SVT-ről információ ide kattintva

Képek forrása: pixabay