~

Színes gyertyák – Számít milyen színű a gyertya? 2.rész

Sokan esküsznek a fehér gyertyára, azonban vannak, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a különböző alkalmakra más-más gyertya ajánlott.

Bármilyen színű gyertyát is választunk, bármilyen alkalomra választunk gyertyát rendkívül fontos a szándék. Mindig a szándék a lényeg, mindenben. Szoktuk szándékgyertyának is hívni a kiválasztott gyertyát, ha szín szerint választunk.

Előző írásunkban a gyakrabban használt gyertyákról volt szó.

A cikk itt található: https://valtozhass.com/2022/10/14/szines-gyertyak-szamit-milyen-szinu-a-gyertya/

Most néhány kevésbé elterjed színű gyertyáról néhány szó.

Rózsaszín gyertyát kell égetni a szerelem, romantika bevonzásához, a hangulat megteremtéséhez. Kapcsolódik hozzá a szeretet, harmónia, önszeretet, empátia és az érzelmi gyógyulást is támogatja. A lélektársak egymásra találását és új környezetben az új barátok találását is segíti.

A lila gyertya önmagában a misztikumot képviseli. Ezen kívül segíti a jóslást, vizualizációt, a magasabb tudatosság elérését, kapcsolódást a szellemi vezetővel, a titkok feltárását, a harmadik szem nyitását és a meglévő bőség/ gazdagság megtartását is. Nyugalmat áraszt,  spirituális átalakulás kísérője.

Külön meg kell említeni a világos lila gyertyát, mely segíti az empátiát, a belső fény éledését, a Felső Énnel való kapcsolatteremtést, mivel a korona csakrához kapcsolódik. A lila a jogdíj színe is, ezért az ambíciót és a terjeszkedést is hozzá rendelik egyes leírások.

A sárga gyertya mindenben segít, ami az értelemhez és a fókuszhoz kötődik. Bölcsességet, önbizalmat kölcsönöz és segíti a rendszerező, logikus gondolkodást. Ha a kreativitás jön szóba, gondoljunk a sárga gyertyára. Remekül lehet teremteni, alkotni, ihletet meríteni miután meggyújtottunk egy sárga gyertyát.

Narancssárga gyertyára van szükség, ha energikusabbá akarunk válni, ha örömet, pozitivitást akarunk varázsolni az életünkbe. Segít növelni az akaraterőt, bizalmat és a szakrális csakra kiegyensúlyozását.

Az arany gyertya azért különleges, mert férfi energiát vagy Isten energiáját társítják hozzá. (az ezüst a Hold, a női energia). Jó választás, ha  boldogságot, jólétet, önbizalmat akarunk növelni, illetve, ha sikert akarunk elérni és ehhez energetikai támogatásra van szükségünk. Az arany önmagában a bőség, gazdagságot, bölcsességet, időtállóságot jelképezi, ez az arany gyertyára is jellemző.

Még néhány szín nem volt benne a felsorolásban, de a következő írásomban kitérek azokra is.

Szeretettel: Szabó Gyöngyi valtozhass.com

gyongyibejelentkez@gmail.com

Kép: internet, pixabay