~

Színes gyertyák-Számít milyen színű a gyertya? 3.rész

Van, aki esküszik a fehér gyertyára, mások pedig ragaszkodnak ahhoz, hogy a különböző alkalmakra más-más gyertyát válasszanak.

Bármilyen színű gyertyát is választunk, bármilyen alkalomra választunk gyertyát rendkívül fontos a szándék. Mindig a szándék a lényeg, mindenben. Szoktuk szándékgyertyának is hívni a kiválasztott gyertyát, ha szín szerint választunk.

Előző írásunkban már bemutattunk néhány gyakrabban használt gyertyát, az első részben pedig a fehér gyertyáról volt szó.

A cikk itt található:
https://valtozhass.com/2022/10/14/szines-gyertyak-szamit-milyen-szinu-a-gyertya/

Második rész:
https://valtozhass.com/2022/10/16/szines-gyertyak-szamit-milyen-szinu-a-gyertya-2-resz/

Folytatjuk a sort egy kevésbé elterjedt színnel a barnával. Mármint gyertya felhasználás szempontjából kevésbé elterjedt. A barna gyertya hatására nem koncentrálnak olyan sokan.
A barna gyertya a földeléshez szükséges. Meditáció alatt/után nagyon jól jön. Akik rendszeresen a “fellegekben járnak”, nehéz a mindennapi földi, racionális világban élniük, tevékenykedniük néhány földelő gyakorlat mellett a barna gyertya is “bevethető”. Földi életünkben fontos, hogy “két lábon álljunk a földön”, hisz azért születtünk ide, hogy itt tapasztaljunk, amihez elengedhetetlen a racionalitás és az egyensúly. Erre is kiváló hatású ez a nem túl gyakran használt gyertya. Segít egyensúlyt teremteni az életünk különböző területein.
Támogatja a bizalom építését (földelés, gyökércsakra feladatkör). Jól jön, ha meggyújtunk egy barna gyertyát, ha olyan helyzetben vagyunk, ami semlegességet igényel tőlünk.
Ami kiemelendő a barna gyertyánál: segít kapcsolatot teremteni a totemállatunkkal.

Következő ritkábban elővett gyertya a szürke színű viaszcsoda.
A szürke a fehér és a fekete “egyvelege”, így tehát a sötét és világosság egyensúlyozására a legalkalmasabb. Semleges színként működik ezért segít semlegesnek maradni bizonyos helyzetekben, támogatja a lelki békét és bölcsességet. Védelmi gyertya!

A végére hagytam az egyik legszebb és legkülönlegesebb színben pompázó gyertyát. A kék gyertyákat. Általánosságban békét, harmóniát teremt, segít követni az isteni útmutatást, a spirituális és érzelmi gyógyulást. Fokozza az álmokra az emlékezést, a próféta-álmokat.  Támogatja a békességet, a szeretetteljes kommunikációt és a kreativitást.

A különlegessége a kék színű gyertyáknak az, hogy több árnyalatra bonthatók.
Válasszunk világos kék gyertyát, ha lelki erőre vagy türelemre van szüksége. Segíti a barátságok kialakulását és a harag oldódását.

Jól jön a sötétkék gyertya, ha szomorúságot élünk meg. Segíti a gyászfeldolgozást, melankolikus hangulat leküzdését.

A királykék gyertya segíti a megbocsátás folyamatát. Igazságra, igazságosságra inspirál, ihletet ébreszt, fokozza az érzékelési képességet. Nyugalmat áraszt és a diplomáciai érzékünket fejleszti. Szintén jó a próféta-álmok idézéséhez és a Felső Énnel való kapcsolatfelvételhez.

Körülbelül ezek azok a gyertya színek, amelyeket leginkább alkalmazunk. Természetesen további árnyalatokra lehet bontani pl. rózsaszínt (magenta) vagy a pirosat is (bordó).

A gyertyáknál mérvadó lehet még a forma. Piramis, kúp, henger és egyéb formák is szóba jöhetnek. Továbbá az is, hogy llatos vagy esetleg méhviaszból készült, egyedi kézműves, alkalmi (karácsonyi, adventi) és még sok-sok választási lehetőség van a gyertyák szerelmeseinek.

Szeretettel:
Szabó Gyöngyi valtozhass.com gyongyibejelentkez@gmail.com

Kép: internet, pixabay