~

Karmikus szerelem-Ikerláng vagy lélektárs? 1. rész

Gyakori téma az utóbbi években a lélektárs szerelem, és talán még gyakoribb az ikerláng szerelem.

Honnan jön és hová tart az ikerláng szerelem? Először is, honnan származik maga az elnevezés?
Az “ikerláng” fogalma Platón “The Symposium” című mitikus párbeszédéből származik. Eszerint az embereknek eredetileg két arca, négy karja és négy lába volt. A túlerő fenyegetése miatt az istenek kettévágták őket, így lettek mai kinézetű emberek. Ezért úgy gondolják, hogy mindenkinek van egy “iker” lelke a világban.

Az ikerláng vagy ikerlélek olyan személy, akivel fizikai, érzelmi, lelki, spirituális szinten is összetartozónak érezzük magunkat. Egész egyszerűen ezt érezni lehet.

A szerelmesek végül nem találkoznak valahol. Végig egymásban vannak.(Rumi, költő)

Nagy tévedés, amikor romantikus habos-babos szerelemnek értelmezi a legtöbb ember. Amennyiben szerelem, egy elég nehezen megszülető, sok tanítást hordozó találkozás. Egyébként lehet ikerláng a barátaink közül is valaki, nem kitétel a szerelmi viszony.
Az ikerlángok tükreink, visszatükrözik a félelmeinket, tudatalatti blokkjainkat és felszínre hozzák a belső szépségünket és erőnket is. Nem egyszerű folyamat útján. Ezért hatalmas spirituális fejlődést tartogat egy ilyen találkozás.
Az ikerlelkek megegyeztek abban, hogy sok-sok inkarnáción keresztül csiszolják, formálják egymást.
A két lélek tükrei egymásnak, ezért ez a találkozás és kapcsolódás tüzes, megtisztító és transzformatív. (Ide tart.)

Mivel több életben is kell találkozniuk ehhez a transzformálódáshoz és spirituális fejlődéshez a legjobb “tanáraink” ahhoz, hogy az elengedést gyakoroljuk. Az igazi elengedést…

Van-e mindenkinek? Igen. Találkoznak minden inkarnációban? Nem. Lehetséges, hogy ebben az inkarnációjukban találkoznak? Igen, azonban kivárniuk is kell olykor. Vagyis inkább egymást “bevárni”, hogy újra találkozhassanak.

Szintén téves az a feltételezés, hogy az ikerlángok kiegészítik, teljessé teszik egymást. Maga a Lélek már teljes, nem hiányos, vagyis nem vár kiegészítésre. Ezek a kapcsolatok azért vannak a Teremtésben, hogy katalizálják a spirituális fejlődést, a tudatosság növekedését a Földön. Ezek is elősegítik a bolygó kollektív növekedését, az empátia, a harmónia és a tiszta szeretet felé.

Nehéz, fájdalmas út lehet. Minden habos-babos képzelgés ellenére, az ikerláng találkozás nem könnyű, de annál mélyebb nyomot, változást hozó kapcsolat.

Folytatás a 2.részben.

“A lelkünk már ismeri egymást, ugye? suttogott. – A testünk új.” (Karen Ross)

Szabó Gyöngyi valtozhass.com gyongyibejelentkez@gmail.com

Kép: internet, pinterest