~

Karmikus szerelem -Ikerláng vagy lélektárs? (Lezárás-távolodás) 5. rész

Az ikerláng és lélektárs kapcsolatról nagyon kevesen nem hallottak. Ha spirituális körökben mozog és /vagy olvasgat valaki, biztos, hogy nem kerüli el ez a téma.

Ha megélte, ha nem, de valamilyen szinten érinti. Legfőképp, mert legtöbben úgy találkoznak a témával, hogy épp egy kapcsolati dilemmával küzdenek. Ami nem véletlen.
Ilyenkor jönnek a felismerések, de első körben a bizonytalanság. Az? Nem az? Honnan tudhatom? Ajánlom a cikksorozat előző részeit, bízva benne, hogy segítséget nyújt az olvasónak.

A felismerés és  megélés után elérkeztünk arra a pontra, amit minden ikerpár megél.
Mégpedig, a zűrzavar az érzésekben és a menekülés. Egyfajta zord lezárás (általában a férfi oldalról).
Az elzárkózás, a lezárás biztonságérzetet adhat, mert a szerelem, a kötődés mindig érzelmi kiszolgáltatottsággal jár.

Ahogy kezd a rózsaszín köd kicsit oszlani, az ego kezd újra felülkerekedni. Ilyenkor minden bizonytalanság, félelem, trauma-emlék, árnyékprobléma kezd felszínre kerülni. Ez a szakasz gyakran tűzpróba. A tükör egyre élesebb, a feszültség olykor robbanásig feszül és sokszor lezárást /menekülést eredményez. Akár szó szerinti elzárkózás, szakítást hozhat. Persze a különös vonzás megmarad, ennek ellenére előfordulhat, hogy évekre eltávolodik a pár, illetve az is, hogy egyfajta “húzdmeg-ereszdmeg” játék alakul ki, ami igen fájdalmas és kimerítő lehet.
Ne felejtsük el: a Lélekszerződésünkben ha megírtuk a találkozást, a jelen párkapcsolati státuszunk másodlagos. Tehát előfordul, hogy az egyik vagy mindkét fél, épp “foglalt”.

Gyakran ezen a ponton elköveti az egyik fél (általában a hölgy), hogy szembesíti azzal a ténnyel a páros másik felét, hogy ez bizony egy ikerláng szerelem, mert azt olvasta, hogy…és úgy tudja, hogy…
Nah, ez aztán csak olaj a tűzre!

A spirituálisan fejlettebb féltől nagyobb kitartásra, megértésre és türelemre van szükség, illetve arra, hogy elkezdjen magán dolgozni. Blokkok oldása, önismeret sokat segíthet, hogy egy “következő körben” sikeresebben tudjanak együttműködni és esetleg végleges, fizikai valóságban párként élni.

Nem véletlen szokták mondani, hogy az ikerláng szerelem nem az a habos-babos rózsaszín leányálom, aminek el(ő) van adva. Hatalmas fejlődést hoz mindkét fél részére. Jó esetben mindkét fél részére, jó esetben ebben az életben. Ehhez azonban vállalniuk kell (akár együtt, akár külön utakat járva) a fájdalmas lelki fejlődést.

Itt fontos megjegyezni: nem minden ikerláng kapcsolódás teljesedik be ebben az inkarnációban. Hisz, ahogyan a cikksorozat elején is írtam, arra vannak leszerződve, hogy újra és újra, életeken át formálják, tanítsák, szeressék egymást. Tehát jó, ha tudjuk, hogy benne van a pakliban, hogy “most ennyi volt”. Ebben az életünkben ezt a szakaszt oldottuk meg együtt.

Azonban vannak pozitívabb végkifejletek. Következő részben arról lesz szó.

“Érezted már valaha igazán közel magadat valakihez? Olyan közel, hogy nem érted, miért van neked és a másik személynek két külön teste, két külön bőre? ” – Nancy Garden

Szabó Gyöngyi valtozhass.com gyongyibejelentkez@gmail.com

Kép: internet, pixabay