~

Színes gyertyák-Számít milyen FORMÁJÚ a gyertya? 4.rész

Sorozatunk a gyertyák szineivel foglalkozott az előző 3 részben, most rátérünk, hogy számít-e milyen formájú a gyertya?

Megosztó a kérdés, nagyon fontos tudni, hogy a hitrendszerek nagyon fontosak. A babonák épp így működnek. Hiszel-e benne vagy sem?
Senkit sem kívánok meggyőzni a különböző formák jelentését illetően. Mindenkinek meghagyom a saját elgondolását.
Akik hisznek a forma fontosságában, illetve akik kíváncsiak az alábbi információkra őket invitálom a továbbolvasásra.

Nem csak a gyertya színe, de a formája is szándékot fejez(het) ki. A gyertya formája alkalmas lehet, hogy meggyújtáskor misztikus szándékot adjunk a rituálénak. Ez vonatkozik imádságra, hálaadásra, Istenhez /angyalokhoz való kapcsolódásra, elmélyülésre.

A leggyakrabban a hengeres formájú gyertyákat használják, különböző méretben. (a teamécsesek után)
Elősegítik a a spirituális növekedést, a megtisztulást, a kapcsolatok növekedését. Pozitív energiákat vonzanak.

A piramis alakú gyertya az otthon harmonizálására szolgál. Segít harmóniába kerülni nemcsak a térnek, de a benne tartózkodó személyeknek is. Ezenkívül a manifesztáláshoz szükséges energiát hívja be a térbe.
Nagyon erős tértisztító hatása van.

Négyzet alakú gyertya: a négy elem egyesülését, harmonizálását támogatja. Föld, Víz, Tűz, Levegő. A négyzet alakú gyertya segít kapcsolódni Földanyához, és stabil/szilárd döntéseket hozni,

A csillag alakú gyertya segít a spirituális fejlődésben, kapcsolódni az égiekhez és erősíti a hitünket az újjászületésben.

A hold alakú gyertya támogatja az érzelmeink megélését, feltárását, felismerését. A hold rituálék, mágiák nélkülözhetetlen kelléke.

A spirál gyertyák segítik a Fény útját hozzánk. Ezek a gyertyák az ünnepek legpompásabb szereplői. A Fény hívják meg otthonunkba, elcsendesülést, szeretetet, harmóniát.

A gömb alakú gyertyák a Föld formájára utalnak, Földanya energiáit hívja be. A természet erőit tudjuk vele aktivizálni.
A másik leírás szerint Ádám és Éva almáját jelképezi. A szerelem, az összetartozás a kapcsolaton belül Egy-ség-et tudjuk megteremteni vele.

Nagyon sok féle gyertya van, a lehetőségek határtalanok. Minden gyertyaformának van egy jelentése, de a legfontosabb, hogy NEKÜNK mit szimbolizál. Tehát, ha egy jin-yang formájú gyertyát gyújtunk meg, a meggyújtással az egyensúly igyekszünk megteremteni, hisz maga a forma és szimbólum ezt jelenti.
Láttam már teknős, buddha, virág alakú, csakra szimbólumú gyertyákat is. Kinek, melyik, mit jelent. A lényeg a szándék, ami aktiválódik a meggyújtáskor.

Fontos kiegészítés: a formákat “társítsuk” a színekkel, így alkalmazzuk őket szándékainknak megfelelően.  A gyertyákba “rajzolt” szimbólumok tovább bonyolítják a felhasználás lehetőségeit.
Szándékgyertyák, kezeljük így a helyzetet!

A gyertyát lehetőleg gyufával gyújtsuk meg, ne gyújtóval. Lehetőleg hagyni kell leégni, de éjjelre semmiképp sem szabad égve hagyni. Ne fújjuk el, hanem oltsuk el, vagy csippentsük el az ujjunkkal.

Szeretettel: Szabó Gyöngyi valtozhass.com gyongyibejelentkez@gmail.com

Kapcsolódó cikk:https://valtozhass.com/2022/10/14/szines-gyertyak-szamit-milyen-szinu-a-gyertya/

Kép, internet, pinterest